Днес е Световен ден на думата „Благодаря!“

На днешната дата много страни по света отбелязват Международния ден на най-прекрасната дума – „Благодаря!“. Един прекрасен повод да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.

Специалистите твърдят, че думите на благодарност могат да стоплят и успокоят хората душевно. Стига да са изречени от сърце, разбира се.

Получаването на „Благодаря” след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка.

Благодарността наистина ни прави по-щастливи!
Благодарността активира освобождаване на допамин в мозъка ни, което предизвиква прилив на щастие и оптимизъм. Оказва се, че положителното мислене води до положително поведение, а казването на „благодаря“ наистина ни кара да се чувстваме по-добре.

Благодарността ни прави по-оптимистични!
Съсредоточаването върху малките добри неща, за които трябва да бъдем благодарни, ни кара да мислим, че красотата и добротата са навсякъде. По този начин сами създаваме оптимизъм в себе си и започваме да предизвикваме още и още неща, за които да бъдем благодарни.

Благодарността ни прави по-щедри!
Когато признаваме доброто в другите и и им благодарим това ни прави по-малко егоистични, по-малко егоцентрични и не толкова важни за себе си. Освен това ни прави по-склонни да споделяме, ставаме по-грижовни и по-честни към другите и към себе си.
Благодарността ни кара да се чувстваме добре!

loading…