Едно сдружение продължава с много любов да дава шанс на всяко дете 

Сдружение „Бъдеще за децата“ през 2020 година ще работи по-активно с кметството на село Горно Черковище по проект „Шанс за всяко дете“, това каза за вестник „Искра“ директорът на сдружението Мария Гинева. Тя поясни, че детската къща се развива успешно, като допирни точки в нея намират всички етноси в селото. „Всички там започнаха да общуват, през грижата за децата. Всичко това ни носи удовлетворение и оставя страховете ни на по-заден план“, подчерта Гинева.

Сдружението ще продължи да развива и Центъра за трудова социализация, който е създаден с идеята на по-късен етап да прерасне в социално предприятие, като в дейността му се ангажират младежи с увреждания. Към момента 16 младежи с увреждания посещават центъра. „Активно се включиха в коледната кампания на сдружението. Те са мотивирани да участват, екипът е добър и успява да подкрепя семействата“, каза Мария Гинева.

Друг проект, който ще бъде акцент през 2020 година е „Работилница за родители“. Сдружението финализира първата такава работилница в подкрепа на родителството, по програма на УНИЦЕФ, която беше инициатива на Община Казанлък. Така че Центърът за обществена подкрепа и специалистите там вече са в процес на подготовка на втората Работилница. „Надявам се да се включат повече хора, да се престрашат родителите, защото информацията, която получават е полезна за родителите и полезна за грижите, които полагат те за децата си“, подчерта директорът на Сдружение „Бъдеще за децата“.

Снимка: Архив на Сдружение “Бъдеще за децата”