Кафе машините и вендинг апаратите вече могат да работят

Общинският оперативен щаб в Казанлък отмени свое решение от 23 март и считано от 1 май, се разрешава пускането в действие на кафе машини и вендинг апарати, поставени на обществени места на територията на Общината.

Тези апарати ще работят при строго спазване на дезинфекцията и заповедта на министъра на здравеопазването във връзка с извънредното положение за COVID – 19.

Заместник-кметът каза още, че парковете в Казанлък „Розариум“ и „Тюлбето“ са отворени за ползване при спазването на всички противоепидемични мерки. Ползването на пейките, детските площадки и съоръжения е забранено. Същите правила важат и заплощадките в междублоковите пространства.

„Общинският оперативен щаб наблюдава внимателно ползването от гражданите на пространствата около язовир „Копринка“, в планината, около природния феномен „Мегалита“ над Бузовград и други забележителности, и изказва голяма благодарност на жителите за тяхната отговорност и спазването на противоепидемичните мерки“, каза говорителят на Общинския оперативен щаб д-р Златина Нанева.