Казанлъшките социалисти се разцепиха

Под мотото „Време за справедливост“ на 12.09.2020г. са обявени изборите за председател на БСП. Казанлъшки социалисти обаче смятат , че изборите ще бъдат опорочени. „Уважение не се печели с лъжи и умишлено зачеркване на социалисти, дали голяма част от живота си за Българската Социалистическа Партия!“ заявяват те в декларация изпратена до вестник „ИСКРА“, която публикуваме без редакция и съкращения.

Декларация

от

Движение на ветераните в БСП – БСП Казанлък

Членовете на дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък

Уважаеми другарки и другари,

В предвид  предстоящия вътрешнопартиен избор за Председател на НС на БСП, който ще се проведе на 12.09.2020г., ние членовете на дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък заявяваме открито и отговорно, че няма да участваме в този опорочен избор! Повод за тази наша позиция е недопускане  до гласуване на достойни и уважавани членове на БСП Казанлък, някои от  които са членове на Партията  повече от 40г. Недопускането на цели основни партийни организации, въпреки изрядните им партийни документи и взет от Ръководството на БСП Казанлък членски внос за 2019г и за първото полугодие на 2020г. доказва още веднъж, че предстоящото партийно допитване е  изначално опорочено!

При тези обстоятелства допуснатите социалисти, представители на дискусионния клуб за леви идеи „Георги Кирков”  в знак на солидарност към своите „отритнати” и недопуснати до гласувани другари декларираме, че няма да участваме в предстоящото гласуване, защото сме убедени, че „Съединението прави силата”!

Гр.Казанлък

09.09.2020г.

С Уважение,

Станимир Стефанов