Когато Бойко проговори

„Помислете! Какво ще ги прави държавата тези деца? Къде ще ги настанява?“, призова за разум премиерът
„Като дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят. За нещастие често им се получава – Костинброд, Истанбулската конвенция, козичките. Обръщам се към тези, които са притеснени от Стратегията за детето – това е нова Костинбродска афера!“
„Казват – така се говори, че държавата ще ни взима децата. Помислете! Какво ще ги прави държавата тези деца? Къде ще ги настанява? Това и сега го има в закона, ако дете е третирано като животно, ако е бито и изнасилвано, да. Как ще се вземе детето на нормално семейство? Кой да успокоя, за кое? Как да ги успокоя“, попита премиерът.
Той е категоричен, че по принцип стратегия е нужна, защото децата в проблемните семейства имат нужда от закрила и има хиляди случаи на тормозени деца.
Сезирани са службите и бъдат хванати „пасторите“, които плашат хората, обеща Борисов.
Той коментира темата със заплатите на медицинските сестри.
„Не съм ги подвел, 5 млрд. 256 млн. лв. са отпуснати за здравеопазване. Следващата година за здравеопазване ще има 300 млн. повече. Медицинските сестри в едни болници получават много добри пари. Заплатата там никак не е 950 лева“, подчерта Борисов.
На въпрос как автоматично повишаването на цените на здравните пътеки ще повиши заплатите на медицинските сестри, Борисов отговори, че следи „общата рамка, важно е ние да отпускаме повече пари всяка година за сектора. Оттам всички лекари и специалисти трябва да си направя своето разпределение така, че да получат по-високи заплати“.
„Помните ли какви бяха линейките, а какви са сега? Същото важи за ремонтите на сградите и апаратурата в тях. Вече няма болница без най-съвременна апаратура. Така както за военните, за полицаите, – дадохме пари“, допълни Борисов.
Премиерът е категоричен, че истинската битка е в смесените райони и е с ДПС
„Не се меся в изборите, имаме много работа. Оправят се достатъчно добре. Фандъкова получи от мен 100% право сама да си определи листите и да си проведе кампанията“. Това обяви в интервю пред БТВ премиерът Бойко Борисов.
Според него битката на вота изобщо не е за София.
„Тук е завършена преди да е започнала. Битката е в смесените райони и е с ДПС. Никога не предопределям резултати, не съм оракул. Голямата група е на ГЕРБ, как ще се направи бюджета, ако спечели Манолова? Или мисли, че пак ще подвие опашка – избори бяха, трябваше да говоря някакви неща, а сега да си работим“, предупреди министър-председателят.
С Манолова Борисов не се е чувал след твърденията ѝ, че държавата я е репресирала.
„БСП са като кукувици, чудят се къде да снесат по едно яйчице. Може ли да са партия и да си нямат кандидат в София. Да загубят поне достойно. Месеци наред не ходиха в парламента – да си видят себе си, после да коментират другите“, призова той.
Борисов призова да не се гледа прекалено съсредоточено в липсата на Цветанов.
„Г-н Цветанов го нямаше, когато се кандидатирах за кмет. Да не се надценява моята роля, нито неговата, нито ничия. Обликът на една партия не се прави от един човек. След последните две интервюта, които даде, вече не ми липсва. Да е успешен като Слави Трифонов, да не дава оценки. Не го бях гледал, щадя си нервите и не гледам телевизия“, разказа Борисов.
Премиерът коментира и името на партията на Слави „Няма такава държава“.
„Човешката глупост е безкрайна. 1300 годишна държава, основана от царе и ханове. Уважавана в Европа. Всяка вечер да си промотираш партията в най-гледаното време, наистина, къде има такава държава? Безплатна реклама, години наред. Сега нещата вече са честни, досега не бяха честни. Той е умен човек, вижда къде е крахът“, коментира министър-председателят.
„Да помоля за съдействие медиите, не жълтите и не кафявите, в които се говори за децата на хората живеещи чужбина, не знам чие съзнание това го роди. Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма? Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца? Това нормално човешко съзнание не може да го измисли, не мога да допусна, че човек може да се върже на подобна лъжа.
Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, предаде БГНЕС.
Борисов подчерта, че правителството винаги ще бъде против домашното насилие върху деца.
„Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата и вие сте ги снимали. Такова дете трябва ли да се остави там да израсне като инвалид, то ще придобие болести там и т.н. кое е лошото на всичко това? Кой нормален човек е против това? Държавата щяла да натовари на влак децата и да ги изнася. Това как може да ви мине дори през акъла? Моля ви да помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа, обърна се Борисов още към медиите.
По темата за образованието, Борисов каза, че колкото и да се критикува образованието, са се задържали много хора и много хора се връщат от чужбина, за да работят на висококвалифицирани работни места у нас. „Така че поздрави на академията на науките. Ние като население не сме голяма държава, но в тези среди иновации, нови технологии българинът има развито мислене, суперкомпютърът, който започваме да изграждаме в технопарка също отсега трябва да го мислите къде, кога и как може да бъде използван на най-високо ниво”, добави Борисов.

Източник: http://vevesti.bg