Великден Заедно в онлайн Работилничка

Великденска онлайн работилничка!

Въпреки социалната изолация вече повече от месец, с всеки изминал ден хората намират начини да са по-близо един до друг с помощта на социалните медии и интернет.

“Бъдеще за децата” организира онлайн работилница, където от  16-ти април, в рамките на три дни ще можем, заедно да опитаме различни техники за боядисване на яйца, да си направим великденските курабийки и козуначета.

Великден е прекрасен семеен празник, който всички обичаме. И който ни дава шанс, особено днес, да обърнем повече внимание на децата си. Дните около Великден са онези, в които можем да научим малките българчета да пазят традициите, да се забавляват, да осъзнават важността на семейството и на времето заедно.

Направете заедно семейните ритуали

Всеки дом има свои специфични великденски ритуали – от боядисването на яйцата през украсата на дома, та до украсяването на празничната трапеза. Не пропъждайте децата, за да свършите всичко по-бързо. Напротив, накарайте ги да участват, дори да е с някакво съвсем малко действие. Така ще ги накарате да се почувстват истинска част от семейството и да запомнят празника с топли чувства.

Участвайте в работилничката като си #останете вкъщи и споделяте вашите приготовления – боядисани яйца, вкусни курабийки и пухкави козунаци, както и вашите вълнуващи моменти по време на приготовленията им в събитието във фейсбук (тук). Нека имаме един вълнуващ Великден!

Настоящото събитие е в рамките на проект “Социално включване чрез заетост” финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020, по приоритетна ос  № 2  „Намаляване на бедността и насърчаване  на социалното включване“.

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира проект „Социално включване чрез заетост“ с основна цел да се осигурят условия и подкрепяща среда за включване на пазара на труда на хората с увреждания и създаване на предпоставки за тяхната социализация в обществото.

В рамките на тази дейност бе създаден Център за трудова адаптация и социализация, където хора с увреждания и техните семейства могат да получават комплексни интегрирани услуги от квалифициран екип от специалисти.