Ремонтират три велоалеи в Казанлък

С постановление на Министерски съвет през 16 декември 2020 година, бяха отпуснати 450 000 лева към бюджета на Община Казанлък за “Ремонт на инфраструктура и велоалеи на територията на общината”. Това сподели на същата дата Народният представител от Казанлък – Борис Кърчев. “Като народен представител и човек милеещ за развитието на Община Казанлък смятам, че уличната мрежа и прилежащата техническа инфраструктура в населените места е от съществено значение!” допълни депутатът от ГЕРБ. В момента се завършват три велоалеи, които свързват Казанлък с Крънско ханче, със село Бузовград и тази, в посока село Розово.

През 2020 година в рамките на проекта на Община Казанлък „Светът на траките“ започна изграждането на велоалея, която е своеобразно продължение на велоалеята от Крънско ханче към град Шипка и гробниците от Долината на тракийските царе.

В края на 2020 година Кърчев съобщава още, че Община Казанлък получава също и допълнителен трансфер на средства в размер на 151 500лв. за възстановяване на разходи, направени за осигуряване на противоепидемиологични мерки за превенция и ограничаване разпространението на COVID – 19. Това постановление е още едно доказателство, че доброто сътрудничество между местната и централната власт е единствено в полза на българските граждани. “Искам да благодаря на Правителството на г-н Бойко Борисов, което за пореден път засвидетелства своята подкрепа за развитието на Община Казанлък. Благодаря и на г-жа Галина Стоянова – кмет на община Казанлък, която в качеството си на кмет винаги е поставяла пред отговорните лица в държавата и пред мен проблема с подобряването на инфраструктурата! Не на последно място благодаря и на моите колеги от ПП ГЕРБ област Стара Загора, за съвместната ни работа и взаимната подкрепа за реализирането на всички проекти в областта.

loading…