Кандидатите за депутати от ГЕРБ – Казанлък – отговорни и единни за бъдещето на България

ГЕРБ – Казанлък издигна за народни представители за 46-то Народно събрание: Илиана Жекова, Роман Желев, Мария Гинева и Мария Ненова.

“За мен е чест, че съм част от листа, в която знанията и опита са свързани със силата и креативността на младостта! До сега в нашата община бе направено много за развитието й, но това нямаше да се случи, ако усилията на местната власт не бяха подкрепяни от централната власт в лицето на партия ГЕРБ”, това заяви  Илиана Жекова в началото на предизборната кампания за 46-то Народно събрание. Тя е с преференция 103 в листата на ГЕРБ-СДС за Област Стара Загора.

“Ако сте решили да ми делегирате правото да Ви представлявам, трябва да знаете, че ще работя със сърце и хъс и винаги ще заставам зад собственото си убеждение” – каза адвокат Роман Желев, който е с преференция 110 в листата на коалицията.

При срещата с гражданите Мария Гинева  (с преференция 114) припомня и какво е постигнато в община Казанлък през последните години при управлението на ГЕРБ в социалната сфера: “Успяхме да създадем в Казанлък социални услуги за хората, които имат нужда, за децата в риск и техните семейства, за въсрастните хора. Днес Казанлък е пример за това как трябва да се подкрепят хората с увреждания.”

Най-младият кандидат от Казанлък в листата на ГЕРБ-СДС е Мария Ненова от гр. Шипка, която е четвърти курс “Българска филология” в ПУ”Паисий Хилендарски”. Тя се обръща към младите хора и ги призовава да бъдат активни: “Бъдете активни тук и сега, защото сме силни там, където са корените ни! Човек трябва да бъде щастлив какъвто и да е, където и да е. Ние живеем в изключителна страна със свещен език и земя, на която ние, младите хора, също имаме своето място и поприще. Човек, когато се реализира в собствената си земя, се чувства най-удовлетворен, без да се налага да се отделя от семейство и приятели в търсене на по-добри възможности”.  Мария Ненова е с преференция 118.

По време на кампанията,  Кандидатите за народни представители от Коалиция “ГЕРБ-СДС” се срещнаха с възрастните хора от клуб “Тракийка” в Казанлък. Те подариха на потребителите на клуба книги с историческа и здравна тематика и художествена литература.

Бяха разисквани теми, свързани със Закона за социалните услуги и Асистентката подкрепа. “До 2009 в Казанлък имаше само една социална услуга за възрастните хора – Дневен център за възрастни хора. Благодарение на това, че държавата се управлява от ПП ГЕРБ, а от 2011 насам и в Общината водеща е същата партия, се създадоха нови социални услуги, сред които е и патронажната грижа”, заяви кандидатът на ГЕРБ – Казанлък Илиана Жекова при среща със възрастните хора от града на розите.

“Хубавите неща стават с надграждане и реализирането на добри инициативи. Това важи и за сферата на образованието. Много хора са нетърпеливи, но всяко нещо иска време”, заявиха на среща – разговор с учители и директори на детски градини и училища от община Казанлък кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС за област Стара Загора: Красимир Вълчев (водач на листата), Илиана Жекова, Роман Желев и Мария Ненова. Те бяха единодушни, че, за да е добре системата на образованието и за да има бюджетна подкрепа, то трябва да е на лице добро икономическо развитие на страната. “До сега такова имаше, предвид увеличената събираемост на приходите и положителното икономическо развитие в отрасли като машиностроене и електроника”, заяви Красимир Вълчев. Към неговите думи се присъедини и Илиана Жекова, която даде за пример развитието на професионалното образование в района и тясното сътрудничество между образователните институции и местния бизнес. Тя подчерта, че има още какво да се направи в тази посока, още повече, че образованието е основен приоритет в настоящата Програма на ГЕРБ. “Като баща на три деца имам реален поглед върху образователната среда, както в детските ясли и градини, така и в училищата, и мога да кажа, че ГЕРБ има реална визия за развитието на образованието”, заяви Роман Желев. Своята мотивация и желание да работи за това България да се развива, да имаме все повече учители и модерна образователна среда заяви и най-младият кандидат в листата на ГЕРБ – СДС – Мария Ненов.“Вярвам, че пътят продължава към по добро”, убедена е тя.

Илиана Жекова: Запазване на работните места – цел първа на Правителството на ГЕРБ

“Мерките, които по време на пандемията през изминалата година Правителството на ГЕРБ предприе, бяха с една основна цел  – да се запазят работните места на хората, особено на тези, които пряко бяха засегнати от ковид кризата”, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Илиана Жекова, която заедно с колегите си – кандидат – депутатите Роман Желев и Мария Ненова, посетиха  хлевозавода в казанлъшкото село Розово. Там те видяха от близо технологията на производство на хляб и хлебни изделия. Хлебозаводът в китното селце е с дългогодишна история, като, при създаването му, в него са започнали работа около 15 души. Днес техният брой е двойно повече. Работят над 30 души.

Жекова и другите кандидати за народни представители от ГЕРБ –  Казанлък Роман Желев и Мария Ненова посетиха местно предприятие за производство на зеолитна вода, където обобщиха постигнатото при всички правителства на ГЕРБ както за държавата, така и в частност за Община Казанлък.

„Когато има стабилност в управлението, това ще бъде в полза на хората, още повече, че е изключително важно да я има връзката между местна и централна власт. ГЕРБ показахме, че можем да носим отговорност и да осигурим стабилността в страната. Показахме, че можем да развиваме нашите общини и областни центрове”, заяви кандидатът за народен представител Илиана Жекова и даде за пример мерките по време на извънредна епидемична обстановка през изминалата година: социално-икономическите за подкрепа на бизнеса като “60/40” и “Заетост за теб”.

Бяха припомнени проекти, реализирани на територията на община Казанлък, като реконструкцията на пречиствателната станция в село Овощник. Проект, който не видя „зелена светлина” в правителството на БСП през 2013 година. Дългоочакваната пречиствателна станция се използва не само от овощничани, а се използва от голяма част от жителите  на общината. Друг пример, който кандидат-депутатите посочиха като пример за връзката между местната и централата власт, бе реконструкцията на надлез “Катекс”.

Нашите кандидати за народни представители продължават да се срещат с жителите на различни населени места.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Казанлък: Илиана Жекова, Роман Желев, Мария Гинева и Мария Ненова, и общинските съветници от групата на ГЕРБ в Общински съвет в града осигуриха нужните средства в размер на 7 000 лв. за ремонт на двата асансьора в ДКЦ „Поликлиника” в града.

В момента текат ремонтните дейности на сградата, като се въвеждат мерки за енергийна ефективност: топло- и хидроизолация на покрива, поставяне на топлоизолация по фасадите, минерална мазилка, подмяна на дограма, подмяна на ел.инсталация и осветителни тела в общите части на сградата.

Обновяването на ДКЦ „Поликлиника” бе обещано от ГЕРБ – Казанлък още на местните избори. То бе и сред приоритетите в предложенията за Бюджет – 2021.

Тъй като дейностите по проекта за ремонт на сградата “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в ДКЦ Поликлиника гр.Казанлък“ финансиран от Националния Доверителен Еко Фонд, не предвиждат модернизиране и на асансьорите, кандидатите за депутати Илиана Жекова, Роман Желев, Мария Гинева и Мария Ненова и съветниците от ГЕРБ се погрижиха да подпомогнат финансово общинското дружество.

“В годините и ние, като Вас, сме изграждали и сме се опитвали да градим, а не да рушим”, заявиха кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС при посещението си във военно-промишления завод “Арсенал” в Казанлък. Срещата премина при засилен интерес, като обсъжданите въпроси бяха от различно естество в т.ч. и в областта на професионалното образование. Днес в един от най-модерните цехове на завода – 5/600, практически се прилага дуалното образование.

С експертизата на кандидата за народен представител от ГЕРБ в Казанлък Илиана Жекова в качеството й на директор на “Бюро по труда” и екипа й в Дирекцията по време на пандемията съдействаха на предприятието да кандидатства по мярката 60:40.

Във военния завод в Казанлък работят 7500 души от различните общини в областта. “Само за последните четири години дружеството е инвестирало над 160 млн.лв. в съоръжения, цехове и складови помещения”, заяви изпълнителният директор Николай Ибушев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!