10 ноември – 33 години Демокрация

Днес, по покана на Илиана Жекова, народен представител в 48-то Народно събрание, на гости в Българския парламент бяха кметове на населени места в община Казанлък, общински съветници от Общински съвет – Казанлък, секретарят на община Казанлък госпожа Иванка Иванова.
Датата 10 ноември е символна за българското общество, защото се възприема като начало на прехода на България към демокрация и пазарна икономика. Затова и точно днес казанлъшките представители бяха в Българския парламент.
Илиана Жекова сподели мотивите си за поканата: “Един от демократичните принципи, възприети от всички държави – членки на Съвета на Европа, е правото на гражданите да участват в управлението на обществените дела. Това право може да бъде упражнено най-непосредствено на местно равнище. С убедеността, че съществуването на органите на местното самоуправление, на които са възложени реални отговорности, позволява управление, едновременно ефективно и близко до гражданите, считам, че е важно взаимодействието между народния представител и представителите на местната власт.”
Илиана Жекова и колегите й народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев и Теменужка Петкова запознаха представителите на местната власт от община Казанлък с важните приоритети на ПГ на ГЕРБ-СДС в 48-то Народно събрание. Разясниха им приетите с мнозинство в 48-то Народното събрание ключови антикризисни мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите.

loading…