Доброволци учат деца на еко дейности

На 25.11.2021 г. доброволците на МЦР-Взаимопомощ по проект „Взаимопомощ 3” на програма „Европейски корпус за солидарност” предложиха нови преживявания на третокласниците от “б” клас  на ОУ „Никола Вапцаров” с ръководители Лилия Рачева и Мария Колева.

Осъществена бе една дълго чакана среща с доброволците. Идеята, която събра младите хора бе реализирането на еко работилница. Срещата се проведе при спазване на всички изисквания и със съответните сертификати на участващите лица. Момичетата отправиха предизвикателство – да използваме отново неща, които обикновено отиват в коша. Получи се страхотна еко-работилница, а резултатите украсиха класната стая на децата, грижливо подредени от Мария Колева.

Заедно те изработиха картини от черупки от яйца. Учениците проявиха въображение и творейки задаваха и хиляди въпроси на момичетата. Не остана “неизследвана” област – от родните им места Франция и Словакия, до любима храна и домашни любимци.

Доста вълнуващо за децата се оказа да опитват да “уловят” думите на доброволците и ако могат сами да си ги преведат, а Атанас Митев ги насърчаваше.

Децата се чувстваха чудесно в компанията на доброволците. Към края те си обещаха да се срещнат отново.

“Убедени сме, че и следващото предизвикателство ще покорим! Благодарим, г-жо Цвета Милева, за подкрепата!”, споделиха от сдружението.

loading…