Какво ще е времето следващите дни

Днес ще е предимно слънчево. На места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има мъгли. След обяд от запад ще се увеличава високата облачност, а до вечерта – ще се вплътни и снижи. Ще духа слаб до умерен южен вятър и с него температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще са от 3-4 градуса в районите с по-трайни мъгли, до 12-13 градуса на места в Източна България и северно от планините, където южният вятър ще е по-силен. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места – с мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на въздуха ще е 10-13 градуса, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, предимно средна и висока ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималната на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

През следващите дни вятърът ще остане от юг-югозапад, ще се усили и температурите ще се повишат; минималните почти в цялата страна ще са положителни, а максималните ще са от 5-6 градуса в западните до 15-16 градуса в източните райони.

През нощта срещу петък от запад ще започнат валежи от дъжд. В северозападните райони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици. В петък от запад на изток ще превали в цялата страна.

В събота, след временно спиране, от югозапад отново ще завали дъжд, а привечер и през нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна. Повишена вероятност да са значителни по количество има в събота в Югозападна, а през нощта срещу неделя – в цяла Южна България.

 НИМХ, БТА

loading…