Новите доброволци пристигнаха в града

Доброволците по проект „Взаимопомощ 4” на програма „Европейски корпус за солидарност” са вече в града ни от една седмица, изпълнена с нови емоции. Те успяха да разгледат града ни още веднага след пристигането си, като търсеха определени обекти като мечката в парк „Тюлбето”, статуята на „Японката”, лъвовата чешма,  болницата и полицията, надписа с името на града ни и много други.

Бяха на посещение в исторически забележителности на града ни като един от тях беше Тракийската гробница, която е и част от обектите на Юнеско. Посещението беше с подкрепата на Исторически музей „Искра”. Доброволците по останалите части на програмната рамка на проекта вече работиха по популяризиране на всички исторически обекти, които са част от световното наследство на Юнеско в България. Повече за тях можете да прочетете в ТУК:

Младежите тази седмица откриха изложба, посветена на проекти на посрещащата ги организация сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” и на Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България (АРМДОБ).

Освен всичко това стартираха направа на късометражни еко филми, които ще бъдат представени в първия ден на дейностите по еко фестивала, които ще се проведат в с. Копринка от 05.07.2021, със съдействието на Народно читалище „Пробуда-1920”. Очаквайте съвсем скоро и цялостната програма на фестивала, която ще се осъществи в продължение на две седмици в сградата на читалището на с. Копринка. Останалите дейности по време на фестивала ще се организират в други градове на България с организации-членове на АРМДОБ.

инж. Мария Славова

Вижте още:

loading…