Предизборно: В Казанлъшкия “Кармен” всичко е спокойно!

Това заяви пастор Димитър Банев тази сутрин пред bTV в репортаж за засилено полицейско присъствие в казанлъшкия  кв. “Кармен“.

Христо Петров, началник на РУМВР –  Казанлък , описа действията на полицията за пресичане на незаконни действия, свързани с предизборната търговия на гласове на територията на ОДМВР – Стара Загора.

По думите на комисар Петров за периода от 1 до 7 юли включително са проверени 365 лица, на които са съставени протоколи за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР. Образувани са 10 проверки по сигнали за купуване на гласове и едно досъдебно производство. Извършена е проверка на 34 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

С цел предотвратяване на възможността за корпоративен вот са проверени 62 собственици на фирми.

В хода на полицейските действия са проверени 1980 МПС и 2380 лица. Установени са 11 – обявени за общодържавно издирване, задържани са 34 съпричастни лица, разкрити са и 18 други престъпления. Издадени са 320 предупредителни протокола.

Специализираната полицейска операция ОДМВР – Стара Загора в Областта започва на 1 юли и ще продължи до 11 юли т.г. В нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага ОДМВР – Стара Загора, като участват и екипи на ГД „Жандармерия“. Основната цел е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица. Паралелно с това се извършват и проверки по отношение на гражданската регистрация.

loading…