Две казанлъшки училища очакват своя химн

Наближава крайният срок за кандидатстване на творчески екипи за създаване на училищeн химн за СУ „Екзарх Антим I”.

Остават броени дни до края на конкурса за творчески екипи към инициативата „Светилник“ 2022/2023: Към светли бъднини вървим“. До 14 декември (сряда) автори на музика, текст и аранжимент, обединени в творчески тандеми, могат да кандидатстват за създаване на химн за едно от следните казанлъшки училища:

https://forms.gle/FRWdkz3HRC5YkW6W7 за СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък

► https://forms.gle/mVDqwE7ydfubaGEn9 за ОУ „Георги Кирков“, гр. Казанлък

Допълнителна информация за конкурса можете да получите на сайта на Музикаутор, както и да се запознаете с Условия за участие и оценка на училищата в инициативата „Светилник“ 2022/2023.

Да станеш автор на химн за българско училище е привилегия, която осмисля професионалното развитие на всеки творец. В пилотната фаза на инициативата химните бяха създадени от едни от най-големите имена в българската музика, сред които Андрей Дреников, Петко Дреников, Хайгашод Агасян, Надежда Захариева, Светослав Лобошки, Ивайло Терзиев, Снежина Темелкова, Живко Колев, Петър Попов, Таня Желязкова – Теа и Любомир Денев. Музикаутор приветства и очаква всички талантливи автори да се включат и да участват в това предизвикателство.

В новото издание на инициативата „Светилник“ 2022/2023: Към светли бъднини вървим!“ химни ще получат шест училища от общините Столична, Благоевград, Кюстендил, Стара Загора и Казанлък. Кампанията се реализира с решение на Управителния съвет на Музикаутор, с което от Културния фонд на организацията се отпускат средства за реализиране на инициативата. Този сезон за първи път се включва и дарител – една от най-големите банки в България – УниКредит Булбанк, която ще дари химн на Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“, гр. Стара Загора.

Партньори на инициативата са Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Българската телеграфна агенция, Българското национално радио, бТВ, Телевизия Балканика, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Сдружение „Сцена Музика“, Алиансът за развитие на творческите сили, Асоциацията на професионалните фотографи, Филмаутор и Артистаутор.

 


 

loading…