„Светът на траките“ от идея към реалност

След проверка на обекта и среща с изпълнителите на проекта “Светът на траките”  кметът на Община Казанлък Галина Стоянова публикува пост на страницата си във Фейсбук , в който сподели:

„Продължават усилените дейности по изграждането на туристическия комплекс – атракцион по проекта “Светът на траките”. Един проект, който до преди 3-4 години беше само идея за разширяване на туристическите възможности на нашата Община. На кметските избори през 2019 г. предложих на Вашето внимание тази си идея и Ви обещах, че ще работя за реализирането й. И днес фактите са на лице: започва работата по оформянето на макета на древнотракийския град Севтополис, потопен под водите на язовир „Копринка“. През следващата седмица предстои начало на работата по доставка и монтаж на детайли от древнотракийския град. Усилено напредват строително-монтажните дейности по тематичния ресторант, кафене с приемен център, централната сграда на комплекса и петте къщи за гости.

Чрез “Светът на траките” ще продължим да работим в посока развитие на туризма в региона целогодишно, като създаваме интегриран туристически продукт.

Снимките са от вчерашната ми среща с изпълнителите по проекта, като споделям с Вас и компютърна визуализация на самия проект, която с екипът ми бяхме изготвили още през 2019 г.“


loading…