ОБНОВЕНА: Взрив в “Арсенал”. Има пострадали…(ВИДЕО)

По-малко от седмица след големите тържества в “Арсенал”, отново взрив разтърси “оръжейницата”.

“Сигнал за инцидент в казанлъшкия оръжеен завод “Арсенал” е постъпил днес в 11:07 часа. Това съобщи Михаил Михов, от пресцентъра на Районна служба пожарна и аварийна безопасност Стара Загора. Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

От Инспекцията по труда в областния град казат, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и в момента се сформира екип, който ще тръгне към мястото. По първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора.”, съобщиха от БТА.

А от БГНЕС уточняват: “Силен тътен и розов дим над завод „Арсенал“ вдигна на крак полиция, пожарна и линейки, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Един човек е загинал, двама са в неизвестност и се издирват, трима са ранени и са откарани в Спешна помощ Казанлък след взрива в завод „Арсенал“, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Инцидентът стана малко след 11 ч. Няколко пожарни екипа и линейки са на мястото на инцидента. Говори се, че са чути два взрива.”

Трима са загиналите при инцидента в цех 112, мястото все още не е разчистено, съобщава за БТА директорът на дружеството Николай Ибушев. Броят на пострадалите не е уточнен на този етап.

„Тук е страшно. Има представители на всички институции. Утре и в следващите дни ще дадем повече информация“, коментира още инж. Ибушев.


loading…