Производствена авария е причина за Инцидента в “Арсенал”

Образувано е досъдебно производство по смисъла на чл. 134, ал.1,т.2 от Наказателния кодекс, което предвижда до 2 години лишаване от свобода или пробация, като в конкретния случай се касае за възникнала производствена авария.

Атанасов поясни, че на телефон 112 днес е бил подаден сигнал за възникнала авария в цех 103 на завод „Арсенал“: „При производство на димни смеси е последвало възпламеняване на смесите, вследствие на което капакът на смесителя е избил покрива на цеха и са причинени материални щети на самия цех. Две лица са пострадали, които имат леки телесни увреждания, на границата със средни телесни увреждания. Тепърва съдебно-медицинските експертизи ще установят дали това са леки или средни телесни повреди.“

Ще бъде назначена взриво-техническа експертиза, която следва да установи причините за възпламеняването на смесите.

Директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши Комисар Стоян Стоянов поясни, че се извършва оглед  на местопроизшествието под надзора на Районна прокуратура – Казанлък. Едва след назначаване на експертизите и изготвяне на експертните заключения ще бъде изяснена причината за аварията.

По думите на Стоянов материалните щети се изразяват в увреждане на конструкцията на сградата, на покривната част, както и на съседни сгради, които са в непосредствена близост.

Свързана публикация:

Човешка грешка е най-вероятната причина за инцидента в “Арсенал”