Арт фотография представят в Библиотеката

Общинска библиотека „Искра”, сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”  и „Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България” Ви канят на изложба на 22.06.2021 (вторник) от 16:00 ч. във фоайето на библиотеката на втория етаж.

Poster-ФОТОИЗЛОЖБА

Арт фотографията е едно сериозно изкуство, наситено с много живот и пластични достойнства. То представя портрети, пейзажи и натюрморти – жизнени и доведени до една нова реалност, която не си поставя задача да копира действителната природа, а да я изживее. Младежки работници от България, Гърция, Северна Македония, Румъния, Полша, Чехия, Испания, Италия и Португалия заснели кадри от невероятното си изживяване, не претендират за високо ниво на професионализъм в изпълнението, но се надяват да усетите техния ритъм на въодушевление за работа в екип и нови знания по време на пандемия и ограничения.

Изложбата от снимки разказва за обучението с наименование „112” за младежи работници по програма „Еразъм+” на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. В нея са запечатани кадри от тренинга за повишаване на техните познания и опит в действия при терористичен акт, при биозараза и под карантина като при коронавирус, действия при промишлени и радиационни аварии, действия при мигрантска криза, действия при снегонавявания, обледяване, силна буря и градушка и ограничаване на щетите от тях. Дейностите по проекта се проведоха от 07 до 17 май в Родопите, местност Върховръх.

Освен снимки ще можете да се насладите на изработените арт инсталации от доброволците на „Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България” по проект „Приказка в гората” на програма „Европейски корпус за солидарност”.  Дейностите на младежите от Турция, Грузия, Гърция, Италия, Испания и България се осъществиха в продължение на 59 дни от март до май 2021 г. в Родопите, местност Върховръх.

По време на събитието ще можете да се запознаете с новите доброволци на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по проект „Взаимопомощ 3 и 4” на програма „Европейски корпус за солидарност” от Словакия, Франция, Румъния, Португалия, Испания, Грузия, Швеция, България, Литва и Турция, които са в града ни за осъществяване на Еко фестивал Казанлък 2021 г.

инж. Мария Славова
Председател на СНЦ “Младежки център за развитие-Взаимопомощ”
loading…