Есента започна с победа за „Розите“

Трета поредна победа, три точки към актива и три гола вкараха „Розите“ в Казанлък. На стадион „Севтополис“ в 8-ия кръг на Трета лига на „Югоизток“ казанлъшкият футболен тим заслужено победи с 3:1 „Атлетик“ от Куклен. Първото полувреме след равностойна игра и пасове по фланговете двата отбора се прибраха за почивка след 1:1.

В 26-та минута Стоян Вергиев центрира и намери на 2-ра греда Ивелин Илиев, който подаде на „дузпата“ на Маринов. Марти финтира завъртя се и с точен, силен и плътен удар направи 1:0. Минаха по-малко от 5 минути след атака на гостите и пропуск на дефанзивната ни линия доведе до почетното в мача попадения на гостите за 1:1 на Рангел Игнатов след половин час игра. В 70-та минута енергичният и офанзивен Ивелин Илиев красиво и точно реализира за 2:1 след пряк свободен удар за удоволствие на близо 300 фена. Смени на полевите играчи в подходящия момент направи Наско Апостолов за победните последни минути, при отново динамично и силно второ полувреме.

„При „висока“ преса Росен Димитров отне топката и я подаде на Ивайло Димитров. Последният я подаде на опитния „ветеран“ Иван Чергев, който преодоля вратаря Витанов и защитник, и почти от „нулев ъгъл“ вкара по земя „кожено кълбо“ технично за 3:1″, коментираха от щаба на „Севтополис“ за приноса на влезлите резерви.

Отново казанлъшкият представителен футболен тим игра с много желание, нахъсани за успех, безкомпромисни и с възможност за още попадения след пропуски на нападателите ни. В трета среща и над 270 минути имаме само едно вкарано попадение във вратата ни.

Два детайла отличиха гостите от пловдивското селище Куклен: щабът почисти след мача терена пред тяхната скамейка, а футболистите изчакаха и спретнаха учудващо скандал пред стадиона на „триото“ арбитри: Вълков – Стамболджиев – Сталев от Пловдив. Грозни сцени в аматьорския футбол, без грам спортсменство на фона на заслужената победа на домакините.

С 15 точки и положителен голов актив от 16:9 попадения, сме на едва 3 точки от втория в групата. „Розова долина“ е 6-ти от 20 тима на „Югоизток“ в Трета лига.

За клуба ни следват две гостувания в „цикъла: сряда-събота“ на стадионите в Карнобат и Карлово.

Титуляри в съботната среща в топлия есенен ден бяха: Михаил Михайлов /вратар/, Стоян Вергиев, Стоян Иванов, Енгин Махмуд, Николай Георгиев, Надим Ангелов, Никола Минков, Ивелин Илиев, Иво Иванов /капитан/, Мартин Маринов, Димитър Димитров.