“Жените на Казанлък” представиха програмата „Мисия възможна”

Сдружение “Жените на Казанлък” представиха програмата „Мисия възможна” на пресконференция в пресклуба на БТА в Казанлък. На събитието присъства председателят на сдружението Стела Кехайова и юристът Ивелина Димитрова и Деница Джурова, които членуват в сдружението. На събитието бяха обсъдени актуални новини свързани с насилието над жените.

Програмата „Мисия възможна” подкрепя оперативните нужди на организации, работещи в защита на правата на жените. В конкурса за включване в програмата са участвали 26 организации от 19 населени места, като „Жените на Казанлък“ е сред шестте одобрени кандидатури.

Сдружението работи от м.март миналата година и до момента има седем одобрени проекта. Сдружението цели да дава гласност на проблемите на жените чрез кампании, акции и обучения на местно и национално ниво, предоставя безплатни юридически и психологически консултации за нуждаещите се жени. До момента 62 жени са се обърнали към „Жените на Казанлък“ по проблеми, свързани с домашното насилие, както и с дискриминация на работното място.

Припомняме, че в Международния ден за елиминиране на насилието над жени – 25 ноември “Жените на Казанлък” проведоха мирно шествието „Нито една повече“ в Града на розите.

Те започнаха и подписка в защита на предложенията, която ще продължи до 15 януари 2023 год., а исканията са за институционализиране на обществените отношения в областта на домашното насилие с цел всеобхватна, пълна, навременна и надеждна защита на пострадалите от насилие и превенцията срещу него.


loading…