Казанлъшки стрелци с европейско признание

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО СТРЕЛБА С ПРЕДНО ПЪЛНЕЩО ОРЪЖИЕ – BULGARIAN MUZZLE LOADERS FEDERATION (B.M.L.F.) е най младата стрелкова федерация включена в световната асоциация M.L.A.I.C. (Muzzle Loaders Associations International Committee), която е световният ръководен орган за състезания с дулнозареждащи се оръжия. През миналата година , на Европейското първенство организирано от M.L.A.I.C., квоти за участие спечелиха трима състезатели от СОСЗР-Казанлък. Захари Даскалов, Валери Джамбазов, Симеон Стоилков.

За първи път европейският турнир се проведе дистанционно. Всяка страна участник се състезаваше на свой терен, а резултатите се обобщиха от европейската федерация. Стрелбите се проведоха на стрелковия комплекс на Националният военен университет „Васил Левски“ Велико Търново.

Сертификатите за участие и почетните медали пристигнаха с известно закъснение. На Захари Даскалови и Симеон Стоилков те бяха връчени официално от председателя на Българската федерация на годишното Общо събрание, което се проведе в гр. Велико Търново. Валери Джамбазов получи своята награда в клуба на запасното войнство в Казанлък. На церемонията присъстваха председателят м-р о.з. Евгени Пейчев, заместник председателя под. п-к о.з. Стефко Михайлов и членове на Общинския съвет на СОСЗР-Казанлък.

 


 

loading…